Политика на поверителност

Настоящите правила разкриват политиката за защита на личните данни, събирани от потребителите на интернет магазина www.silkbg.com наричан за краткост по долу SilkBG, ние, нас, нашите. SilkBG е собственост на фирма СЕМА ИНВЕСТ ЕООД с ЕИК 202993702. Фирма СЕМА ИНВЕСТ ЕООД е регистрирана като оператор на лични данни и е вписана в публичния регистър на Комисията за защита на лични данни под идентификационен № 404214. Събирането, обработването и съхранението на личните данни на потребителите на SilkBG се извършва в съответствие с изискванията на Закона за защита на личните данни и приложимото действащо българско и европейско законодателство. „Лични данни” са всички данни, които съдържат идентифицираща информация (име, адрес, телефон, e-mail и т.н.). Преди да получим и обработим вашите лични данни, изискваме вашето съгласие за това.

1. Какви лични данни се събират и съхраняват от SilkBG ?

SilkBG не събира лични данни, ако вие не сте дали съгласието си за това. Самото посещение на интернет магазина www.silkbg.com, не е свързано със събиране на лични данни. Събирането и обработването на личните данни започва от момента, в който вие желаете да използвате дадена функционалност на SilkBG и предоставите такива напълно доброволно. Това може да бъде поръчка, абониране за промоции и новости, коментиране на продукти, задаване на въпроси и т.н. Личните данни, които SilkBG изисква за предоставяне за ползване на пълната функционалност на интернет магазина са следните: име, презиме, фамилия, адрес, адрес на електронна поща, телефон, банкови данни (при плащане по банков път), демографска информация, информация свързана с маркетингови проучвания. SilkBG никога няма да поиска информация като: расов или етнически произход, политически или религиозни възгледи, информация отнасяща се до сексуалната ориентация, здравословното състояние и човешкият геном.
Ние може да събираме нелична информация за потребителите, когато те взаимодействат със SilkBG. Нелична информация може да включва: IP адрес, име на браузъра, видът на компютъра, техническа информация за това как потребителите се свързват с нашия интернет магазин като операционна система,  доставчици на интернет услуги и друга подобна информация.

2. За какво се използват личните данни събрани от SilkBG ?

Личните данни се използват единствено с цел нуждите на интернет магазина www.silkbg.com, за да може той да изпълнява коректно предназначението си . Данните се използват в няколко направления, като това може да стане и едновременно. Най обобщено може да заявим, че това са: предоставяне на услуги, разработване на нови и развите на съществуващи услуги, комуникация с вас, маркетинг, счетоводни и финансови дейности.   

3. Споделя ли  SilkBG личните данни, с кого и при какви обстоятелства ?

SilkBG не търгува, разменя, отдава или продава личните данни на своите потребители. Въпреки това в някои случаи е неизбежно предоставянето на вашите лични данни на трети лица, за което приемайки тази политика за поверителност вие се съгласявате с това. SilkBG използваме услуги на трети страни при управлението на нашия интернет магазин. Тези услуги могат да включват обработка и оторизация на плащания, защита срещу измами и ограничаване на кредитните рискове, продуктови промени, обработка и изпращане на поръчките, разпространяване на маркетингови и рекламни материали, оценка на уебсайта, анализ на данни. Ние предоставяме лични данни на тези трети страни, но им разрешаваме да ги използват само за съответните услуги, като гарантираме, че тези трети страни предприемат необходимите мерки за спазване на приложимото законодателство по отношение на личните данни. Също така е възможно да разкрием лични данни, ако действащото законадателство го предвижда и има законово искане за същото.

4. Защитени ли са личните ми данни събрани и съхранявани от SilkBG ?

За да са максимално защитени личните ви данни SilkBG прилага необходимото техническо осигуряване, съобразено с модерните технологии и стандарти. Въпреки това за постигане на още по – голяма сигурност е препоръчително да не споделяте с трети лица вашата парола използвана при регистрацията си в SilkBG, ако имате такава. Също така е препоръчително смяната й, на определен период от време. Въпреки усилята, които SilkBG полага, не може да гарантира, че неоторизирани лица няма да получат достъп до личните Ви данни, чрез използване на престъпни и неразрешени от закона средства.

5. Какво представляват бисквитките, използват ли се от SilkBG и за какво ? 

 „Бисквитката” (cookie), е автоматично записана на хард диска на компютъра на потребителя от посетения от потребителя интернет сайт. Такива „бисквитки” не са в състояние самостоятелно да предоставят информация (като име и адрес), при използването на която, да бъде идентифициран индивидуален потребител, освен ако данните в „бисквитката” не се свържат с подобна информация, каквато съдържа примерно онлайн регистрацията. SilkBG  използва „бисквитки” за да наблюдава навигацията на потребителите на сайта в страниците ни. Това ни помага да идентифицираме начините за подобряване на предлаганите услуги. SilkBG използва също и т. нар. „сесийни бисквитки” (session cookies), които са средство за идентификация използвано между вашия интернет браузър и нашия сървър, което помага за осъществяването на задачи като запомняне на съдържанието на потребителската количка и др. Тази „бисквитка” се запаметява за определен период, в случай че зададеното за потребителската сесия време изтече или потребителят се върне за да осъществи покупка в рамките на това време. Повечето браузъри подразбират “бисквитките” (cookies) автоматично. Моля запознайте се с информацията в меню Help на вашия браузър, където ще намерите разяснения как да спрете приемането на нови “бисквитки” (cookies) от страна на вашия браузър, как да промените настройките му, за да получавате предупреждение, когато се появи нова “бисквитка” (cookie), или как да откажете всички “бисквитки” (cookies).            

6. Използва ли SilkBG външни услуги и програмни приложения ?

SilkBG също не е подминат от заобикалящата го среда и използва външни програмни приложения и плъгини. Трябва ясно да разграничите, че въпреки присъстващи на SilkBG, те са собственост на трети лица и ние не носим отговорност за тях. ( напр. Facebook, Twitter, Google и т.н). Ние не можем да влияем по никакъв начин на данните събирани от техните собственици и провайдери, но ви препоръчваме, ако все още не сте потребител на даден плъгин, да кликвате на него единствено след запознаване за вида, начина и целите на събиране и използване на лична информация директно от съответния доставчик.

7. Събира ли SilkBG данни от непълнолетни лица ?

SilkBG не желае да събира лични данни от непълнолетни лица. Затова приканва всички такива, ако желаят да използват SilkBG, да го правят единствено след разрешение  и заедно с  родител или настойник, а ако е необходимо даването на лични данни за определана функционалност да бъдат предоставени тези на родителя или настойника. SilkBG никога няма да събира лични данни, ако знае, че са на непълнолетни лица. Ако установи подаването на лични данни от непълнолетни лица, ще предприеме необходимите мерки по незабавното им унищожаване.

8. Какво се случва, ако се свържете чрез или от друг сайт с SilkBG?

Много често потребителите могат да се свържат към www.silkbg.com посредством линкове, банери, препратки и така нататък, които са поставени на интернет страниците на нашите бизнес партньори или трети лица. Длъжни сме да ви информираме, че ние не контролираме съдържанието, което се появява на тези сайтове и не носим отговорност за действията на тези сайтове. Много често те имат собствена Политика за поверителност на личните данни и използвайки техните интернет страници е препоръчително да се запознаете с нея.

9. Как ще бъда информиран относно промяна в политиката за личните данни?

SilBG има правото да актуализира тази Политика за поверителност по всяко време. Ние препоръчваме на потребителите често да проверяват тази страница за всички промени и да бъдат информирани за това, как се грижим за вашата лична информация, която събираме. Вие приемате и се съгласявате, че е ваша отговорност да се запознаете с тази Политика за поверителност както и да проверявате периодично за изменения в същата.

10. Как мога да разгледам своите лични данни ?

Регистрираните потребители могат да се впишат в системата и да разгледат и променят своите лични данни в меню “Моят Профил”. Ако желаете да закриете профила си и да бъдат изтрити всички съхранени за вас лични данни, моля да се свържете с нас.

11. Имам допълнителни въпроси, как да се свържа с вас ?

Ако имате въпроси, чиито отговори не може да откриете по - горе, не се колебайте да се свържете с нас. Това може да направите от нашата форма за контакти ТУК, като изберете предпочитаният за вас канал за комуникация.



Последна актуализация: 11.07.2017

 

SilkBG - Ти избираш ! - © 2014 - 2017 Всички права запазени